Nieuw in Avonturenpark Hellendoorn: Ridderstrijd

Achtbaan met draaiende voertuigen

Herbeleef de strijd tegen een meedogenloze draak! Stap in je draaiende luchtstrijdwagen en laat jezelf meevoeren naar 13 meter hoogte, om onheilspellend dalend, stijgend en spinnend het parcours af te leggen. In deze nieuwste achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn is geen rit hetzelfde!

De historie van RidderStrijd

Sluip naar de middeleeuwse nederzetting, waar dit volgende avontuur begint. Dit is de plek waar de dorpelingen hun laatste hoop op hadden gevestigd. Want hier gingen de vier dapperste ridders het gevecht aan met de draak Balagos! Boudewijn der Blauwhof, Gijsbert te Groenveld, Petronella van Paarse en Olaf van Oranje gingen de uitdaging aan… en hebben hier de draak verslagen!

Het afschuwelijke beest terroriseerde het dorp en zette steeds weer alle huizen in vuur en vlam. De enige manier om hem te verslaan, was vanuit de lucht. Vandaar dat deze constructie werd opgetuigd om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de heerschappij van het monster. En het plan is geslaagd!

Tot op de dag van vandaag wordt de victorie op de draak hier gevierd. Het briesende gevaarte is nu veilig opgesloten, in een diepe put op het dorpsplein. Alleen zijn kop en een klauw zijn nog zichtbaar… en de houten vesting herinnert elke dag weer aan het verhaal van deze vier heldhaftige ridders! Nog altijd tollen de luchtstrijdwagens op grote hoogte om zo deze historische strijd levend te houden.

Leg je deze rollercoaster voorwaarts, achteruit, zijwaarts of misschien zelfs draaiend af? Of misschien wel een combinatie? Test je moed en laat zien dat jij een échte drakenstrijder bent!


Ridderstrijd Statistieken

  • Hoogte van de baan: 13 meter
  • Lengte parcours: 420 meter
  • Minimumlengte: 1.20 meter