Toegankelijkheid informatie

Wij bieden al onze gasten graag een leuk dagje uit.
Ter voorbereiding van jouw bezoek hebben wij een aantal punten op een rij gezet.

Datum plannen

Bekijk onze openingsdagen en -tijden op onze openingskalender. De drukte op het park kan per dag verschillen. Meestal is het rustiger in het voor- en najaar (april/mei/september) en het drukst tijdens evenementen, vakanties, feestdagen en weekenden. Als er regen verwacht wordt, is het vaak ook erg rustig in het park.

Route en Parkeren

ROUTE

Het adres van Avonturenpark Hellendoorn is:

Luttenbergerweg 22
7447 PB, Hellendoorn
Nederland

Voor de weg naar het park raden wij je aan een eigen navigatiesysteem te gebruiken. De route en plek van de parkeerplaats kun je bijvoorbeeld vinden op Google Maps.

Openbaar Vervoer

Het park is lastig te bereiken met het openbaar vervoer omdat er geen bus naartoe gaat. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Nijverdal op bijna 4 kilometer afstand.

Auto

Vanaf de Luttenbergerweg rijd je het terrein van het Avonturenpark op via een lichte helling. Ongeveer 100 meter verder kun je door de slagbomen van de parkeerplaats aan jouw linkerzijde. Voor het uitrijden na het bezoek heb je een parkeerkaart nodig, deze kun je kopen in De Winkel of op onze website.

Op de parkeerplaats zijn 8 speciale plekken voor mindervalide personen. Als je hiervan gebruik maakt, heb je ook een parkeerkaart nodig.

Entree en binnenkomst

Ingang

De ingang van het park is aangegeven op onderstaande kaart. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 100 tot 150 meter tot de ingang. Voor personen die niet door het poortje kunnen zijn er speciale ingangen. Medewerkers geven aanwijzingen waar je naar binnen kunt bij drukte of onduidelijkheid. Soms kun je alleen via De Winkel naar binnen.

 

Rolstoel lenen

Je kunt bij ons een rolstoel lenen. Deze kunnen niet gereserveerd worden, dus het kan voorkomen dat er geen rolstoelen zijn. Om een rolstoel te lenen ga je naar De Winkel waar je €10,- borg betaalt. De borg krijg je terug wanneer je de rolstoel inlevert.

Kluisje huren

Als je binnen komt zijn er kluisjes te vinden aan de rechterzijde. Er zijn kleine kluisjes te huur voor €4,- en grote kluisjes voor €7,-. Je kunt het kluisje tussendoor openmaken.

Heb je problemen met de hoogte van het reserveringsscherm of de hoogte van jouw kluisje? Ga dan naar De Winkel zodat een medewerker je kan helpen.

Tijdens jouw bezoek

Hulp vragen

Als je hulp nodig hebt of als je een vraag hebt, mag je altijd een medewerker om hulp vragen. Soms kunnen zij je niet helpen, bijvoorbeeld omdat ze bij de attractie moeten blijven. Zij zullen je dan doorverwijzen naar de Informatiebalie.

Parkplattegrond

Op verschillende plaatsen in het park zijn plattegronden opgehangen. Bijvoorbeeld op het informatiebord bij binnenkomst. De plattegrond is te koop voor €1,- in de winkel en bij de Informatiebalie. De plattegrond staat ook in de app, deze kun je downloaden door de QR-code op het informatiebord te scannen.

Daarnaast hebben wij een prikkelarme plattegrond. Deze kun je hier downloaden. Bij de Informatiebalie kan de prikkelarme plattegrond worden uitgeprint.  

Mindervalidetoiletten

In het park zijn twee mindervalidetoiletten. Het eerste toilet is rechts achterin Eethuis de Berghoeve (dat is het restaurant aan de linkerkant na binnenkomst). Het tweede toilet is te vinden bij de speeltuin tussen Bella’s Smakbar en Discovery Club.

De paden, winkel en horeca zijn meestal goed toegankelijk voor personen in een rolstoel. Vanwege het heuvelachtige gebied zijn er wel veel hellingen en moet je soms over een kleine drempel.

Sommige horecapunten en producten zijn lastig bereikbaar, bijvoorbeeld omdat ze wat hoger liggen. Het kan dan nodig zijn hulp te vragen aan jouw begeleider of een medewerker.

Prikkelarme ruimte

Het Avonturenpark heeft geen speciale prikkelarme ruimte. Je kunt bij het EHBO punt van de Informatiebalie even alleen zitten, zolang de omstandigheden dit toelaten. Ook kun je het park tussendoor verlaten om naar de parkeerplaats te gaan of door het bos te lopen. Vraag wel om een stempel in De Winkel als je het park verlaat, zo kunnen wij zien dat je al binnen bent geweest.

Attracties

Wij houden zoveel mogelijk rekening met de toegankelijkheid, maar dit is niet altijd makkelijk. Op avonturenpark.nl/attracties kun je per attractie toegankelijkheidsinformatie vinden.

Ben je…

Of heb je…

..mindervalide?
Je mag in attracties waar je zelf in- en uit kunt stappen, indien nodig met hulp van jouw eigen begeleider. Dit geldt ook als de attractie ontruimd moet worden. 

..zwanger?
Attracties die heftig bewegen, waarbij een beugel op jouw buik drukt, of attracties die heel snel gaan, zijn niet geschikt voor zwangeren.

..nek- of rugklachten?
Attracties die heftig bewegen, waar je in een bepaalde houding moet zitten, of attracties die heel snel gaan, zijn niet geschikt voor personen met nek- of rugklachten.

..hartklachten of hoge bloeddruk?
Attracties die heftig bewegen of heel snel gaan, zijn niet geschikt voor personen met hartklachten of hoge bloeddruk.

..een ledemaat in het gips?
Je mag in alle attracties als de beugel veilig dicht kan en je jezelf goed vast kunt houden.

..epilepsie?

Sommige attracties hebben lichteffecten zoals flitsen en strobe licht. 

..een hulp- of geleidehond?

Er mag geen hulp- of geleidehond mee in de attracties.


Bekijk deze tabel om te zien welke attracties geschikt zijn voor jou. Bij twijfel kun je de huisarts om advies vragen.

Als je een rolstoel hebt kan je in dit overzicht gebruiken.

Uitgangspas

Kun je niet via de gewone ingang van attracties naar binnen? Dan mag je bij veel attracties via een speciale ingang naar binnen. Daarvoor heb je een uitgangspas nodig. Deze kun je halen bij de Informatiebalie. Voor de uitgangspas betaal je €10,- borg. De borg krijg je terug wanneer je de pas inlevert.

Wij geven alleen een uitgangspas aan mensen die kunnen laten zien dat ze het nodig hebben. Bijvoorbeeld met een autipas, mindervalidekaart of doktersverklaring.

  • De uitgangspas is geen voorrangspas. Soms moet je wachten bij attracties.
  • Bij de Dino Sky Pedalo en de Rioolrat kun je de uitgangspas niet gebruiken.
  • Je mag maximaal drie extra personen meenemen.
  • Personen in rolstoel of met zichtbare beperking hebben geen uitgangspas nodig.
  • Als alle uitgangspassen gebruikt worden (we hanteren een maximum i.v.m. veiligheid), kunt u geen uitgangspas krijgen.

De medewerkers willen jou en andere bezoekers graag helpen. Luister goed naar ze zodat er geen gevaar of opstopping komt.