menu
nl
de

Waar zijn Roger en Geelsnavel?

De beroemde avonturier Roger Hellendoorn en zijn trouwe metgezel Geelsnavel zijn vermist. Bewoners van het jungledorp hebben het avontuurlijke duo voor het laatst gezien toen ze per vliegtuig het dorp verlieten. 

Ze waren van plan naar de beruchte jungle te reizen en op zoek te gaan naar een oude legende. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Een paar weken na hun vertrek is hun bandrecorder teruggevonden tijdens een grote zoekactie. De bandrecorder is hersteld en bevat een logboek met een aantal aanwijzingen, onder andere over een geheime grot.

Even voorstellen:

Roger en geelsnavel

Roger Hellendoorn is een beroemde avonturier en heeft al eerder een spannend avontuur in Hellendoorn beleefd. In de zomer van 2016 en 2017 ontdekte hij een Magische Mayatempel tijdens de spectaculaire High Dive Stuntshow.

Geelsnavel is de oude mascotte van het park. In de periode 1985 – 2003 wist hij alle avonturiers in Hellendoorn te vermaken met zijn grappen en grollen. Samen met Roger is hij teruggekeerd naar Hellendoorn om op zoek te gaan naar de legende “De Vervloekte Schat” in de attractie Jungle Expedition.

Beleef je eigen Expeditie!

In 2020 heropent Avonturenpark Hellendoorn haar attractie Jungle Monster (1979) als Jungle Expedition. De familieattractie heeft een flinke upgrade gekregen. Er zijn diverse nieuwe scenes gecreëerd, er is audio (bandrecorder met logboekopnames) aan de boten toegevoegd, er zijn tal van extra effecten bijgekomen en de volledige attractie is gethematiseerd. Tevens is de attractie interactief geworden dankzij het Maya alfabet in de boten en de vele hints en Maya teksten die verstopt zijn langs de baan.

Gasten beleven dankzij Jungle Expedition hun eigen expeditie. Weten zij het geheim te ontrafelen? En Roger en Geelsnavel te vinden?

Jungle Expedition:

alvast even spieken!​

Maya Alfabet

In de jungle van Jungle Expedition is van alles te zien. Wilde dieren, een neergestort vliegtuig, vermiste attributen van Roger en natuurlijk de mooie, kleurrijke planten. Maar er is meer… Als je goed oplet dan vind je diverse hints. Deze zijn goed verstopt en alleen echte avonturiers weten ze allemaal te vinden.

De hints zijn geschreven in een vreemde taal. Het zijn Maya tekens. Met behulp van het Maya alfabet – deze tref je in de boot – kun je de hints vertalen. Weet jij de legende rondom “De Vervloekte Schat” en de vermissing van Roger en Geelsnavel hierdoor op te lossen? 

De Vervloekte Schat

Heel lang geleden leefde er een Maya volk in de jungle. De koning was erg rijk en had veel goud verzameld. Helaas was hij ook erg hebzuchtig, en hoe meer goud hij kreeg, hoe meer hij het probeerde te beschermen. Hij werd steeds gemener tegen zijn onderdanen. Zij leefden in armoede terwijl de koning al het goud opeiste. Niets wilde hij delen.

Dit maakte de Maya-goden zo boos, dat zij de koning, zijn schat én zijn medeplichtige soldaten vervloekten. Ze veranderden hem en al zijn soldaten in hebzuchtige, enge dieren. Na de vloek trokken ze zich terug op een geheime locatie, waar ze voor eeuwig blijven waken over de schat.

De bewoners van het jungledorp kennen de legende van de schat en denken zelfs te weten waar hij verborgen ligt, maar ze weigeren dit aan buitenstaanders te vertellen. Zij willen de schat namelijk voor zichzelf hebben. Af en toe sturen ze weer een dappere jongeman op pad om de schat te zoeken, maar er is nog nooit iemand teruggekomen…