menu
nl

Vierde achtbaan in Hellendoorn

🔥 Storyline nieuwe achtbaan 🔥

Al vele donkere jaren terroriseert de meedogenloze, vuurspuwende draak Balagos de omgeving. Met zijn gevreesde duikvlucht en vuuradem heeft hij tientallen huizen uit het dorp in lichterlaaie gezet. Door zijn enorme omvang en kracht zijn velen bevreesd voor Balagos.

 

De dorpelingen besluiten dat de terreur nu echt moet stoppen en kiezen de vier dapperste ridders uit om de strijd aan te gaan en Balagos voor eens en altijd gevangen te nemen. Boudewijn der Blauwhof, Gijsbert te Groenveld, Petronella van Paarse en Olaf van Oranje wisten dat Balagos alleen op zijn eigen terrein te verslaan was, hoog in de lucht. Daarom wordt er een enorme houten stellage gebouwd, zo hoog dat je zelfs over de boomkruinen heen kan kijken. Alleen daar in hun arena, op gelijke hoogte en oog in oog met de draak, zou een gevecht kans van slagen hebben.

Vanuit hun luchtstrijdwagens, op grote hoogte, gaan Ridder Boudewijn, Ridder Gijsbert, Ridder Petronella en Ridder Olaf de strijd met Balagos aan en proberen ze het onmogelijke te bereiken in dit spannende avontuur. Het werd een legendarische strijd die uiteindelijk werd gewonnen door de dappere ridders.

De rest is geschiedenis. Balagos zit veilig achter slot en grendel. In een diepe put op het dorpsplein. Alleen zijn kop en klauwen zijn nog zichtbaar. Een enorme kruisboog is op hem gericht voor het geval hij probeert te ontsnappen. De Ridderstrijd was legendarisch, de overwinning op Balagos was groots. Het feest op het Middeleeuwse dorpsplein duurt voort tot op de dag van vandaag!  

YouTube serie: Making-of De Vierde achtbaan

In deze nieuwe serie geven we een kijkje achter de schermen, delen we unieke weetjes, laten het eerste nieuws zien en nemen je zo mee in de totstandkoming van de vierde achtbaan in Hellendoorn.

In deze eerste 2 afleveringen nemen we een kijkje op de bouwplaats waar 1.500 m2 bouwrijp wordt gemaakt, vertellen we je het laatste hoofdstuk van het unieke drieluik en laten we het ontwerp van het station zien. Veel kijkplezier!

Werkzaamheden

Benieuwd hoe de werkzaamheden vorderen? We plaatsen regelmatig foto’s. 

En nog meer...

Uiteraard hebben we nog een paar leuke verrassingen voor je in petto.

Dus houd onze Facebookpagina goed in de gaten of kom nog eens terug naar deze informatieve pagina. 

Kom maar langs.. als je durft!