menu
nl
de

Plan uw bezoek

OPeningskalender

Staat uw bezoek gepland aan Avonturenpark Hellendoorn, maar niet helemaal zeker of het Avonturenpark geopend is?  Bekijk hier de openingskalender.

bestel uw tickets

Uw gehele dagje uit gepland, alleen de tickets missen nog?! Geen probleem. Bestel hier eenvoudig en snel uw tickets voor een dag vol avontuur.

Contact

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Email : info@avonturenpark.nl
Tel : 0548 659 159

KVK: 34169172
BTW: 8103.75.837.B01

Iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 – 17.00

Een dagje uit maar geen eigen vervoer? Avonturenpark Hellendoorn werkt samen met Sneleentaxi. Boek hier snel, goedkoop en betrouwbaar uw taxi. 

Mindervaliden

Avonturenpark Hellendoorn streeft er naar zoveel mogelijk attracties toegankelijk te maken voor bezoekers in een rolstoel. U zult echter begrijpen dat dit niet in alle gevallen even gemakkelijk is. Dit is ook grotendeels afhankelijk van uw eigen mogelijkheden.

Wij hebben een speciaal overzicht gemaakt van de toegankelijkheid van de attracties. In alle gevallen geldt echter dat u onze (attractie-)medewerkers ten allen tijden kunt aanspreken om u een handje te helpen. Dit is mogelijk zolang hun werkzaamheden dit toelaten; veiligheid gaat voor alles. U mag als rolstoelgebruiker drie begeleiders meenemen om waar mogelijk de attractie via de uitgang te betreden. 

Voor gasten die vanwege een beperking hun bezoek extra goed voor willen bereiden, bieden wij een prikkelarme plattegrond aan.

Wilt u met een niet direct zichtbare handicap gebruik maken van het betreden van de attractie via de uitgang? Meldt u dan met een doktersverklaring of autipas bij de Informatiebalie op het park. Indien u rolstoelafhankelijk bent, hoeft u zich niet te melden en kunt u direct via de uitgang de attractie betreden. 

Op vertoon van uw doktersverklaring of autipas kunt u bij de Informatiebalie op het park een uitgangspas verkrijgen. Met deze uitgangspas kunt u via de uitgang de attracties bezoeken. Op het pasje mogen in totaal 4 personen (1 persoon en 3 begeleiders). Voor dit pasje vragen wij €10,- borg. Bij het inleveren van de uitgangspas krijgt u uw borg weer retour.

Waarschuwing voor mensen met epilepsie.
Deze attracties bevatten veel lichteffecten: De Rioolrat, Jungle Expedition, The Discovery Club en Bella’s Swing Paleis.

Het Aquaventura slidepark zelf is goed toegankelijk. De paden zijn verhard. De zandgedeelten zijn voor u mogelijk moeilijker te gebruiken. Voor alle slides geldt dat deze alleen toegankelijk zijn via een trap. De toegankelijkheid hiervan is daardoor voor vrijwel alle rolstoelgebruikers onmogelijk of lastig.

Al onze horecapunten en de Winkel in het park zijn goed toegankelijk voor al onze gasten. De Berghoeve is voor mensen in een rolstoel alleen toegankelijk via de hoofdingang.

Mocht u onverhoopt toch hinder ondervinden, vraag dan om assistentie van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

In het park zijn twee invalidentoiletten aanwezig. Het toilet in Eethuis de Berghoeve (vanaf de ingang van het restaurant gezien, rechts achterin het gebouw) is het eenvoudigst te bereiken. Het tweede toilet bevindt zich beneden tussen Bella’s Smakbar en de Discovery Club. De makkelijkste toegang is via de Magiestralen. De weg vanaf Bella’s Smakbar geeft u namelijk toegang via een hellend vlak. Let op: voor toegang tot Eethuis de Berghoeve is een corona toegangsbewijs voor personen van 14 jaar en ouder vereist.

Veel gestelde vragen

In het kader van het coronavirus werkt Avonturenpark Hellendoorn met een beperkte capaciteit. Op de pagina Veilig Samen Uit vindt u de laatste belangrijke informatie voor uw bezoek.

Nee, wij vragen u het toegangsbewijs en de reservering geprint mee te nemen.

Avonturenpark Hellendoorn beschikt over een EHBO-post, deze zit in de Infobalie (centraal gelegen in het park). Kijk op de plattegrond voor de exacte locatie in het park. 

Nee, wij verhuren geen wandelwagens, buggy’s of bolderkarren. Het is wel toegestaan uw eigen wandelwagen, buggy of bolderkar mee te nemen. 

Ja, u kunt een rolstoel van ons lenen. U betaalt hiervoor 10 euro borg. De rolstoelen kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

Er zijn speciale kluisjes in het park naast de entree. Kleine kluisjes kunnen een dag gehuurd worden voor € 4,00, grote kluizen kosten € 7,00 per dag. Er kan alleen met pin worden betaald.

Tussentijds verlaten van het park, om bijvoorbeeld iets uit de auto te halen is mogelijk, maar moet altijd in overleg met de medewerker bij de entreepoort.

Het is in verband met eenrichtingsverkeer niet mogelijk om tussentijds het park te verlaten.

Alle attracties blijven geopend bij regen, behalve de Super Glijbaan. Bij extreem weer of onweer sluiten wij attracties wegens veiligheidsredenen. Vaak is dit slechts van korte duur, zodra het weer mogelijk is, openen de attracties weer.                                                                                                          Op dagen dat er slecht weer is voorspeld, is het vaak rustig in het park waardoor u nergens hoeft te wachten. Voorkom dat uw dag in het water valt en sluit een regenverzekering af. Regent het meer dan 4mm tijdens uw bezoek? Dan ontvangt u een vrijkaartje voor een volgend bezoek. Bekijk de voorwaarden op de pagina. 

U kunt momenteel geen gebruik maken van de regenverzekering.

Alle grotere verkooppunten in het park beschikken over pinautomaten. 

Wij nemen momenteel geen contante betalingen aan. Het is alleen mogelijk om te pinnen op het park i.v.m. onze maatregelen.

Honden zijn van harte welkom in Avonturenpark Hellendoorn, mits aangelijnd. Tegen betaling van € 2,- entree ontvangt u van ons een hondenschepje en verwachten wij dat ons park netjes achtergelaten wordt. De hond mag niet mee in de attracties en shows. 

Het is noodzakelijk om ook een online ticket aan te schaffen voor uw hond. Dit omdat onze kassa’s tot nader order gesloten zijn.

Avonturenpark Hellendoorn heeft haar rookbeleid aangescherpt. Roken is niet toegestaan op het Avonturenpark, m.u.v. de aangelegde rookzones. U herkent deze locaties (verspreid over het park) aan de bordjes met ‘rookzone’. De rest van het park is volledig rookvrij.

Het familiepark sluit zich aan bij de ‘Rookvrije Generatie’. Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilig omgeving.

Avonturenpark Hellendoorn neemt als eerste grote pretpark haar verantwoordelijkheid door een rookvrij(er) park te creëren. Op deze manier worden jonge bezoekers beschermd tegen de verleiding van roken en de schadelijke effecten van (mee)roken.

Overnachten

Landgoed de Hellendoornse Berg
Tunnelweg 7F
7448 RV Haarle
landal.nl

Camping de Noetselerberg
Holterweg 116
7441 DK Nijverdal
noetselerberg.nl