Eerste slimme zonnebrandpaal in een pretpark

Persbericht

Eerste slimme zonnebrandpaal in een pretpark: ‘Een stukje bewustwording bij onze gasten’
 
In Avonturenpark Hellendoorn is vandaag een slimme zonnebrandpaal geplaatst waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Deze slimme zonnebrandpaal kon men al vinden op verschillende stranden en stadcentra maar voor een attractiepark is dit nog uniek.
 
Tim Golstein algemeen directeur van het Avonturenpark is erg enthousiast over deze slimme zonnebrandpalen: ”Met deze kosteloze service willen we een stukje bewustwording creëren bij onze gasten. Onze gasten spenderen gemiddeld 6-8 uur in ons park, tijdens een zonnige dag is het belangrijk om je te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UV-straling.”
 
Avonturenpark Hellendoorn verkocht reeds zonnebrandcrème in het park, door een intensive samenwerking met DA Drogisterijen kan deze gratis service aangeboden worden. DA heeft voor deze samenwerking gekozen om op een laagdrempelige manier gasten van het Avonturenpark die veelal bestaat uit families bewuster te maken van hun zongedrag. Golstein vervolgt: “De slimme zonnebrandpaal is zelfregulerend, middels een zonnepaneel krijgt dit systeem zijn energie en op een display is de actuele temperatuur en UV Index te zien”
 
Avonturenpark Hellendoorn heeft een belangrijke functie in de regio en hoopt hiermee voor zijn gasten en medewerkers een extra service te bieden. Henry de Kouwer Manager Operatie, Health & Safety is erg blij met de slimme zonnebrandpaal: “Voor onze medewerkers boden wij reeds gratis zonnebrand aan en met deze slimme zonnebrandpaal gaan wij nog een stap verder en bieden wij dit ook aan onze gasten aan. Zodra de inhoud bijna op is zullen wij een signaal ontvangen en zal er geautomatiseerd nieuwe besteld worden bij DA Drogist. Middels een dashboard ontvangen wij tevens cijfers omtrent het gebruik van deze zonnebrandpaal en kunnen wij desgewenst daar actie op ondernemen”.
 
De slimme zonnebrandpaal is vanaf nu te gebruiken in Avonturenpark Hellendoorn en is centraal te vinden in het park naast de informatiebalie