20-Jarig Jubileumweekend Kareltje

Persbericht

Zaterdag 8 april opent Avonturenpark Hellendoorn weer zijn deuren voor een nieuw seizoen bomvol vertrouwde en nieuwe avonturen. Het nieuwe seizoen trapt direct feestelijk af met een speciaal Jubileum voor de populaire Kareltje de Kok.

20-Jarig Jubileumweekend Kareltje

Tijdens het openingsweekend van 8 t/m 10 april 2023 wordt Kareltje in het zonnetje gezet. Al 20 jaar lang steelt deze grappige, ietwat klunzige kok de harten van gasten met zijn theatershows, mini disco’s en grapjes. René Peul van het Avonturenpark is erg enthousiast over het openingsweekend: ,,Niet alleen willen we dolgraag onze gasten weer verwelkomen na de wintersluiting, we hebben ook heel veel zin om onze Kareltje in het zonnetje te zetten. Dat verdient hij. Als je al 20 jaar zo populair bent in Hellendoorn, dan verdien je een feestelijk weekend.”

Twintig jaar geleden vormde Kareltje in het Avonturenpark een duo met het karakter Pet. Toch zullen de meeste gasten hem kennen als de grote grapjas naast de stoere Jasmijn. Peul vervolgt: ,,Jasmijn is onlosmakelijk verbonden met het succes van Kareltje. Ze hebben elkaar nodig. Kareltje is namelijk best klungelig en geen grote durfal. De meeste avonturen worden dan ook door Jasmijn geïnitieerd en dankzij Kareltje verlopen ze vaak doldwaas. Hun gezamenlijke energie zorgt al jaren voor de leukste theatershows en mooiste liedjes.”

Hun gloednieuwe theatershow ‘Kareltje & Jasmijn en het IJzige Cadeau’ beleeft zijn première tijdens het openingsweekend. In deze nieuwe show zal Kareltje o.a. een aantal oude liedjes zingen die in de afgelopen 20 jaar een onderdeel vormden van zijn theatershows. Peul: ,,Naast de première zijn er in het openingsweekend extra activiteiten en leukigheden. Zo is er een speciale koks-dansact die meerdere keren per dag opgevoerd zal worden, krijgen gasten die het theater bezoeken een leuke attentie en verkopen we een unieke Kareltje pin in de Winkel op het park. Deze pin is speciaal ontworpen voor zijn 20-jarig jubileum en in zeer beperkte oplage (300 stuks) verkrijgbaar.”