menu
nl

Officieel statement inzake Screams en Heksendoorn

Avonturenpark Hellendoorn viert in oktober Heksendoorn: hét vrolijke Halloween feest voor families. Dit wordt georganiseerd sinds 2000 en is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het is voor tienduizenden gasten een enorm populaire periode om het Avonturenpark te bezoeken vanwege de unieke sfeer, prachtige aankleding en de vele extra activiteiten voor jong en oud.

Sinds 2016 organiseren wij voor tieners en volwassenen Screams: de engere variant van Halloween. Het bevat gethematiseerde gebieden en spookhuizen en is ontwikkeld voor de doelgroep die Heksendoorn is ‘ontgroeid’. Deze doelgroep moest jarenlang rondom Halloween voor spanning, adrenaline en een beetje horror naar Duitsland, Walibi Holland, etcetera rijden. Sinds 2016 hoeft dat niet meer. Screams is net zo spannend als de grote Halloween feesten van collegaparken, maar dan minder massaal en wel betaalbaar. Dit jaar vindt Screams plaats op vrijdag 19 en 26 oktober vanaf 19.00 uur. Met het Screams evenement willen we niemand van streek maken maar spelen we in op de vraag van gasten. We merken dat er elk jaar meer animo is voor dit evenement. Op de website communiceren we duidelijk wat gasten kunnen verwachten van dit evenement. Onze Heksendoorn daggasten (families met jonge kinderen) worden niet aan het evenement blootgesteld.

Screams bleek vanaf het begin een schot in de roos. Het succes van Screams heeft soms echter ook een keerzijde. Recentelijk ontvingen wij een aantal schriftelijke en telefonische berichten van verontruste christenen die van mening zijn dat wij een ongepast en gevaarlijk evenement organiseren. Vooral één van onze 10 zones, ‘Devil’s Church’, baarde hen de grootste zorgen. Deze berichten hebben ons verrast omdat bovengenoemde zone al sinds 2016 onderdeel is van Screams. In het nieuws is breed uitgemeten dat in bepaalde berichten persoonlijke en heftige verwensingen zijn gedaan. Uiteraard betreuren wij dit. Ieder mag een mening uiten zolang dit met wederzijds respect gebeurt.

Ondanks dat wij een andere mening zijn toegedaan staan wij open voor feedback en kijken we kritisch naar hetgeen wij bedenken en organiseren. Screams is een geliefd evenement waarin wij bepaalde grenzen opzoeken maar deze nooit willen en zullen overschrijden. Echter wil Avonturenpark Hellendoorn niemand tegen het hoofd stoten. Daarom hebben wij besloten om een aantal aanpassingen door te voeren in 1 van onze 10 zones tijdens Screams. Dit betreft de zone die bovenstaand staat beschreven. We verwachten hiermee de angel uit de discussie te halen en een passende oplossing geboden te hebben die absoluut geen afbreuk doet aan het evenement.  

Ondertussen gaan wij gedreven verder met de organisatie van Screams. Ons team dat er al maandenlang met veel plezier en energie aan werkt, staat te popelen om het eindresultaat te laten zien. De editie van dit jaar zal zeker de vorige 2 edities overstijgen. We weten zeker dat de Screams doelgroep het evenement door de kwaliteitsslag nog meer zal gaan waarderen. Het belooft een waar spektakel te worden op vrijdagavond 19 en 26 oktober.

Voor meer informatie over Screams verwijzen wij naar www.screams.nl

Een avontuurlijke groet uit Hellendoorn,

Directie Avonturenpark Hellendoorn