Zoover

Regeling voor rolstoelgebruikers

Avonturenpark Hellendoorn streeft er naar zoveel mogelijk attracties toegankelijk te maken voor bezoekers in een rolstoel. U zult echter begrijpen dat dit niet in alle gevallen even gemakkelijk is. Dit is ook grotendeels afhankelijk van uw eigen mogelijkheden. Wij hebben een speciaal overzicht gemaakt van de toegankelijkheid van de attracties. In alle gevallen geldt echter dat u onze (attractie-)medewerkers ten allen tijden kunt aanspreken om u een handje te helpen. Dit is mogelijk zolang hun werkzaamheden dit toelaten; veiligheid gaat voor alles. U mag als rolstoelgebruiker drie begeleiders meenemen om waar mogelijk de attractie via de uitgang te betreden. 

Het is mogelijk om een rolstoel te huren bij Avonturenpark Hellendoorn tegen een kleine vergoeding van €10,00 waarvan €7,00 borg. Bij het inleveren van de rolstoel krijgt u uw borg weer retour.  

Korting op entree

Bezoekers in een rolstoel ontvangen €4,00 korting op de reguliere entreeprijs. 


Minder of niet zichtbare handicap

Wilt u met een niet direct zichtbare handicap gebruik maken van het betreden van de attractie via de uitgang? Meldt u dan met een doktersverklaring of autipas bij de Informatiebalie op het park. Indien u rolstoelafhankelijk bent, hoeft u zich niet te melden en kunt u gebruik maken om de attractie via de uitgang te betreden. 

Op vertoon van uw dokterverklaring of autipas kunt u bij de Informatiebalie op het park een uitgangspas verkrijgen. Met deze uitgangspas kunt u via de uitgang de attracties bezoeken. Op het pasje mogen in totaal 4 personen (1 persoon en 3 begeleiders). Voor dit pasje vragen wij €10,- borg. Bij het inleveren van de uitgangspas krijgt u uw borg weer retour. 

Let op: De uitgangspas wordt niet uitgegeven in de weken 31, 32, 33, 34 en 43 m.u.v. weekenddagen. 

Voor gasten die vanwege een beperking hun bezoek extra goed voor willen bereiden, bieden wij een prikkelarme plattegrond aan.


Aquaventura Slidepark

Het Aquaventura slidepark zelf is goed toegankelijk. De paden zijn verhard. De zandgedeelten zijn voor u mogelijk moeilijker te gebruiken. Voor alle slides geldt dat deze alleen toegankelijk zijn via een trap. De toegankelijkheid hiervan is daardoor voor vrijwel alle rolstoelgebruikers onmogelijk of lastig.


Horeca en Winkel

Al onze horecapunten en de Winkel in het park zijn goed toegankelijk voor al onze gasten. De Berghoeve is voor mensen in een rolstoel alleen toegankelijk via de hoofdingang.

Mocht u onverhoopt toch hinder ondervinden, vraag dan om assistentie van onze medewerkers. Zij helpen u graag.


Toiletten

In het park zijn twee gehandicaptentoiletten aanwezig. Het toilet in Eethuis de Berghoeve (vanaf de ingang van het restaurant gezien, rechts achterin het gebouw) is het eenvoudigst te bereiken. Het tweede toilet bevindt zich beneden tussen Bella’s Smakbar en de Discovery Club. De makkelijkste toegang is via de Magiestralen. De weg vanaf Bella’s Smakbar geeft u namelijk toegang via een hellend vlak.