menu
nl
de

Heksendoorn

Halloween voor jong & oud!
In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn: Halloween voor families! Tijdens Heksendoorn is het Avonturenpark aangekleed in herfstige Halloweensferen (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), daarnaast zijn er extra activiteiten en mooie spookhuizen. Alle Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers, vriendelijke heksen en de sfeervolle aankleding. Opperheks Odelia verwelkomt jullie graag in oktober!

Het omgetoverde park biedt ruim mooie 30 attracties en is te bezoeken vanaf zaterdag 9 oktober. Met het wegvallen van de 1,5 meter en zonder testen voor toegang belooft het een mooie afsluiting van het seizoen te worden. Voor een bezoek aan Eethuis de Berghoeve is voor alle gasten van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR-code, verplicht. Voor de overige horeca op het Avonturenpark Hellendoorn is dit niet noodzakelijk.

Dagelijks programma

10.00 – 11.30 uur: Ontmoet Opperheks Odelia bij de entree
10.00 uur: Opening attracties
11.00 uur: Start Hi-Ha-Heksenpad (nieuw)
12.00 uur: Mini Disco bij de Donderstenen
13.00 uur: Theatershow Kareltje, Jasmijn en Odelia
13.30 uur: Opening spookhuis (€)
14.30 uur: Theatershow Kareltje, Jasmijn en Odelia
16.00 uur: Theatershow Kareltje, Jasmijn en Odelia
17.00 uur: Attracties gaan sluiten, horeca sluit iets later

Opperheks odelia

Opperheks Odelia loopt rond met haar beroemde heksensoepketel en leidt haar eigen toverschool in de Discovery Club. 

Om een Heksendiploma te bemachtigen, voltooien kinderen allerlei opdrachten in het magische huis van Opperheks Odelia.

Zodra ze deze succesvol hebben uitgevoerd, worden ze tot hulpheks benoemd en verdienen ze een felbegeerd Heksendiploma.

Odelia's Toverstaf

Voor de kinderen die het griezelen een beetje spannend vinden, is er Odelia’s Toverstaf. Van deze magische toverstaf kunnen de jongste gasten gebruikmaken om de griezelfiguren op afstand te houden.

Het Toverstafje werkt niet tijdens Screams en ook niet in de spookhuizen. De toverstaf van Odelia is op diverse plekken in Heksendoorn verkrijgbaar, waaronder de souvenirwinkel.

Griezelen met jonge kinderen

Tijdens de Heksendoornavonden vinden er allerlei gave shows plaats. De jongste kinderen ontmoeten in Dreumesland de Vrolijke Vogelverschrikkers en Kareltje de Kok presenteert in het openluchttheater zijn gloednieuwe vertelshow, waarin hij spannende verhalen vertelt. De Heksendoornavonden worden om 18.45 uur feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Openingstijden

Het park is gedurende Heksendoorn van 10.00 tot 17.00 uur geopend. 

Het is verstandig om via de site tijdig online te reserveren. Met een online ticket kunt u een eigen gekozen tijdstip het Avonturenpark bezoeken en zelf kiezen tot hoe laat u wilt blijven. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe eng u het Heksendoornbezoek wilt maken.